Sök English (United States)  Norsk, Bokmål (Norge) Svenska (Sverige)  Dansk (Danmark)
den 12 juli 2024..:: Hjem::..Registrera  Logga in
 Artikkel detaljer

Himmelkalenderen 2013
På vei inn i et nytt år med mange astronomiske høydepunkter, ikke minst Himmelkalenderen for 2013 som nå er tilgjengelig i bokhandler over hele landet. Det er nå gått syv år siden jeg stiftet bekjentskap med den første utgaven av den lille boken og den har siden vært min trofaste følgesvenn gjennom året.

Himmelkalenderen kommer i et hendig format som gjør at man kan ta den med seg overalt. Men det er først og fremst det fyldige innholdet som imponerer. Hoveddelen av boken er en almanakk for hele året med informasjon om soloppgang og solnedgang, månens faser, planetenes synlighet mm. står beskrevet. I tillegg finner du informasjon om offentlige fridager, flaggdager, merkedager osv. Det er også satt av godt med plass til egne notater, noe som er veldig hendig når man f.eks. skal planlegge en kveld under stjernehimmelen.

Boken har også oversikt over alle de viktigste astronomiske begivenhetene gjennom året som formørkelser, meteorsvermer osv.

Og mellom alle observasjoner og planlegging, kan man hygge seg med en rekke velskrevne artikler om bl.a. planetene og andre objekter i solsystemet, stjerner, stjernetåker og hoper mm. Årets utgave har også viet en egen seksjon til Venus-passasjen som vi fikk oppleve tidligere i år.

Boken er på over 200 sider, så det er nok av stoff å fordype seg i. Dersom du enda ikke har anskaffet deg dette lille prakteksemplaret, løp til din nærmeste bokhandler eller du kan også bestille boken på nett.

Fakta:
Tittel: Himmelkalenderen 2013
Forfatter: Jan-Erik Ovaldsen
Format 11,5 x 16,5 cm. Trådheftet, 208 sider, i farger.
Forlag: Akademika Forlag
ISBN: 978-82-321-0143-6
Pris: 149,-
Link: www.himmelkalenderen.com/hk

Diskuter artikkelen her.Forfatter: Eirik Sørensen
Dato publisert: 2012-10-17
Antall views: 23166

Return

  
Copyright 2006-2015 Stjerneporten   Användarvilkor  Personliga uppgifter